BØRNEMEDALJEN

– et familienetværkets initiativ

Hvert år uddeler Familienetværket medaljer til børn, der har en mor eller far som er udsendt. Det er nemlig ofte svært at undvære mor eller far og derfor har vi udviklet Børnemedaljen til de børn, der har oplevet afsavn, frygt og tvivl. Medaljerne uddeles ved hjemkomst-paraderne og er en fantastisk rørende oplevelse. Også for de voksne.

Ønsker du at modtage børnemedaljen til et eller flere børn, som har været påvirket af en nær pårørendes udsendelse, kan du skrive en mail til: familienetvaerket.lg4@gmail.com

For militære enheder, foreninger, kommuner mv. kan samme mailadresse kontaktes. Her kan I også få yderligere information om børnemedaljen, og forslag til afholdelse af arrangementer i forbindelse med overrækkelse af medaljer og diplomer.

Sigurd, 9 år

Sigurd er en modig dreng, der er rigtig glad fordi han har fået børnemedalje og nye gode venner i Veterancentrets børnegruppe.

Emil, 6 år

Min far er soldat og har været i krig flere gange. Jeg blev så stolt over at få en rigtig guldmedalje at jeg tog den med i børnehaven dagen efter.

Julie, 9 år

Her er Julie på 9 år, Julie fik sin børnemedalje overrakt sidste år (2019) til flagdage i Tønder, det var selveste borgmester Henrik Frandsen som gav Julie medaljen. Børnemedaljen og diplomet betød så meget for Julie at hun næste dag tog det med i skole, og under morgensang blev Julie kaldt op til skoleinspektøren hvor hun stod over for 90 elever plus lærer og holdt et lille oplæg om hvorfor hun havde været til flagdag, hvorfor hun havde fået sin børnemedalje. Den dag betød rigtig meget for Julie.